(T)DM Verdieping

dieptemeditatie brengt de geest tot rust

Verdieping weekenden met gevorderde techniek, specifiek voor degenen die Transcendente Meditatie, Transcendente Diepte Meditatie of Diepte Meditatie beoefenen:

2019/2020

Datum: Vrijdag 22 november 14.00 uur - zondag 24 november 14.00 uur. =vol

2020:

Datum: Vrijdag 15 mei 14.00 uur - zondag 16 mei 14.00 uur.

Datum: Vrijdag 27 november 14.00 uur - zondag 29 november 14.00 uur

Locatie: Cursusbijeenkomsten op het  Centrum voor Meditatieve Ontspanning, verblijf bij Doors, Lelystad.

Bijdrage: inclusief vol pension: €475 op basis van een één persoon kamer,  €425 op basis van een twee persoon kamer.

 

 De cursusruimte van het Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad bevindt zich in een bijzondere wijk. Een klein dorpje op zich, waar iedereen die er woont, meditatie beoefent. 

Een gevorderde techniek kan meer diepgang brengen in je meditatie. Tijdens het verdiepingsweekend wordt er een intensief maar afwisselend programma geboden.
Deelnemers beschrijven het effect na het weekend als ‘life changing’.
Als je een half jaar met [enige] regelmaat hebt gemediteerd, dan kun je je meditatie,
zoals geleerd op de TM-meditatie basiscursus, uitbreiden met een gevorderde techniek tijdens een intern verdiepingsweekend.
De basistechniek en je mantra blijven hetzelfde, maar er wordt een gevorderde techniek aan toegevoegd.

Er zijn drie gevorderde technieken. Er zijn geen specifieke weekenden voor de 1ste, 2e of 3e gevorderde techniek. Alle drie mogelijkheden vinden in hetzelfde verdiepingsweekend plaats. Tussen het ontvangen en beoefenen van de gevorderde technieken zit minimaal een half jaar.

Een gevorderde techniek, met name de eerste, [er zijn er drie] maakt een wezenlijk verschil in de meditatie beoefening.
Aandacht voor de ontwikkeling van het hartgebied is de essentie van de eerste gevorderde techniek. Vanuit diverse spirituele tradities zijn er meditatie methoden om het hart gebied te ontwikkelen en te ontlasten.

hart amathistOok leer je op een andere manier om te gaan met je aandacht, tijdens de meditatie. Waar komt aandacht uit voort? Waar breng je je aandacht naar toe? Aandacht geef je. Het kan tijdens de meditatie een geschenk zijn aan jezelf.  Je komt op een dieper niveau in het voelen, ervaren.

Aan het begin van het weekend, op de vrijdagmiddag, wordt de gevorderde techniek in de groep overgedragen. Vervolgens passen we deze verdieping in de meditatie toe en volgt er gedurende het weekend steeds meer uitleg.

 

 

hilda klankschalen

Weekend Programma:

Er wordt tijdens dit weekend in een ontspannen sfeer een afwisselend programma aangeboden. Naast de gezamenlijke meditaties vinden er in de ochtend Prana Yoga sessies plaats. Op basis van intensieve pranayama’s bereiken we gemakkelijk de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is bijzonder vitaliserend. Het zorgt er ook voor dat we stress, emoties, verdriet of boosheid verwerken. Daar zijn de Prana Yoga sessies overigens niet bewust op gericht. Als dat gebeurt, gebeurt dat spontaan. De sessies zijn met name gericht op verbinding met puur, zuiver Bewustzijn. Op de zaterdagmiddag zal Hilda Rebirthing sessie geven. Dit wordt vrijwel altijd als heel bijzonder ervaren, bevrijdend. Diepe lagen van ons bewustzijn, waar we normaal geen toegang tot hebben, kunnen worden geopend tijdens de Rebirthing sessie. 

Ook ontbreken de klankschalen sessies niet. Een zeer veelzijdig programma. Met sommige onderdelen heb je wellicht meer als met andere onderdelen. Je bent niet verplicht alles geweldig te vinden! Blijf bij jezelf, en neem mee naar huis wat je verder brengt in het dagelijkse leven.

Het cursusprogramma begint om 14.00 uur op vrijdagmiddag. Als je in de gelegenheid bent je bagage van tevoren naar B&B Doors te brengen, naar je kamer, is dat aan te raden. Details krijg je in de bevestiging.

In de avonduren, na de avondmaaltijd rond 19.30 uur, vertrek je naar B&B Doors. Tijd voor jezelf, lezen, wandelen, alle indrukken verwerken. Ook kun je voor in de avonduren een massage boeken.

Op zaterdag begint het programma om 0.9.30 uur en gaat door tot 19.30 uur. Er is een gezamenlijke zitruimte bij Doors, waar je met de deelnemers kunt verblijven. We adviseren nadrukkelijk de stilte tijd in te gaan vanaf 21.30 uur, en beperkt gebruik te maken van je telefoon. Tijd voor verstilling.

 

gedekte tafel De heerlijke maaltijden van kok Pieter zijn inmiddels een begrip. Dieet wensen? Geef ze door.

 

 

Ervaring van een deelnemer aan de cursus:

“Ik had van tevoren mij de rijkdom van het weekend programma niet kunnen voorstellen. Wat een ervaring! Ik ben helemaal weer opgeladen thuisgekomen. De intensieve sessie op zaterdagmiddag zal ik mijn hele leven niet vergeten. Een highlight in mijn bestaan. De gevorderde techniek heb ik thuis helemaal geïntegreerd in mijn meditatie beoefening, het voelt heel natuurlijk. Afgelopen dagen kwamen er regelmatig nieuwe inzichten bij mij naar boven, dat heeft echt te maken met het volgen van het weekend. Ik kom terug“

 

 Verblijf bij landelijk gelegen B&B Doors.

water-boeddha.jpg