(T)DM Verdieping

dieptemeditatie brengt de geest tot rust

Verdieping weekenden met gevorderde techniek, specifiek voor degenen die Transcendente Meditatie, Transcendente Diepte Meditatie of Diepte Meditatie beoefenen:

2021:

Datum: Donderdag  28 oktober 16.00 uur  - maandag 1 november na ontbijt.

Locatie: Cursus centrum Savita te Duitsland, Winterberg.

Bijdrage: inclusief vol pension: €750

 

Cursus locatie 'Savita' net over de grens, Winterberg,  in Duitsland. zie www.savita.nl 

Een gevorderde techniek kan meer diepgang brengen in je meditatie. Tijdens het verdiepingsweekend wordt er een intensief maar afwisselend programma geboden.
Deelnemers beschrijven het effect na het weekend als ‘life changing’.
Als je een half jaar met [enige] regelmaat hebt gemediteerd, dan kun je je meditatie,
zoals geleerd op de TM-meditatie basiscursus, uitbreiden met een gevorderde techniek tijdens een intern verdiepingsweekend.
De basistechniek en je mantra blijven hetzelfde, maar er wordt een gevorderde techniek aan toegevoegd.

Er zijn drie gevorderde technieken. Er zijn geen specifieke weekenden voor de 1e, 2e of 3e gevorderde techniek. Alle drie mogelijkheden vinden in hetzelfde verdiepingsweekend plaats, er zijn geen specifieke weekenden voor de verschillende gevorderde meditatie technieken. Tussen het ontvangen en beoefenen van de gevorderde technieken zit minimaal een half jaar.

Een gevorderde techniek, met name de eerste, maakt een wezenlijk verschil in de meditatie beoefening. Voor de 2e en 3e gevorderde techniek is het effect vaak wat minder waarneembaar. Echter, het weekendprogramma is op zich ook al een verdieping, en deze verdieping landt steeds meer naar mate men deze weekenden volgt.
Aandacht voor de ontwikkeling van het hartgebied is de essentie van de eerste gevorderde techniek. Vanuit diverse spirituele tradities zijn er meditatie methoden om het hart gebied te ontwikkelen en te ontlasten.

hart amathistOok leer je op een andere manier om te gaan met je aandacht, tijdens de meditatie. Waar komt aandacht uit voort? Waar breng je je aandacht naar toe? Aandacht geef je. Het kan tijdens de meditatie een geschenk zijn aan jezelf.  Je komt op een dieper niveau in het voelen, ervaren.

Aan het begin van het weekend, op de vrijdagmiddag, wordt de gevorderde techniek in de groep overgedragen. Vervolgens passen we deze verdieping in de meditatie toe en volgt er gedurende het weekend steeds meer uitleg.

 

 

hilda klankschalen

Lang weekend  Programma:

Er wordt tijdens dit weekend in een ontspannen sfeer een afwisselend programma aangeboden. Naast de gezamenlijke meditaties vinden er in de ochtend Prana Yoga sessies plaats. Op basis van intensieve pranayama’s bereiken we gemakkelijk de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is bijzonder vitaliserend. Het zorgt er ook voor dat we stress, emoties, verdriet of boosheid verwerken. Daar zijn de Prana Yoga sessies overigens niet bewust op gericht. Als dat gebeurt, gebeurt dat spontaan. De sessies zijn met name gericht op verbinding met puur, zuiver Bewustzijn. Op de zaterdagmiddag zal Hilda Rebirthing sessie geven. Dit wordt vrijwel altijd als heel bijzonder ervaren, bevrijdend. Diepe lagen van ons bewustzijn, waar we normaal geen toegang tot hebben, kunnen worden geopend tijdens de Rebirthing sessie. 

Ook ontbreken de klankschalen sessies niet. Een zeer veelzijdig programma. Met sommige onderdelen heb je wellicht meer als met andere onderdelen. Je bent niet verplicht alles geweldig te vinden! Blijf bij jezelf, en neem mee naar huis wat je verder brengt in het dagelijkse leven.

Naast Hilda Postema als cursusleider, zal ook de yogaleraar Gosse Hoekstra er zijn om het programma te ondersteunen met fijne, ontspannende yogalessen. 

In de avonduren is er  tijd voor jezelf, lezen, wandelen, alle indrukken verwerken. Ook kun je voor in de avonduren een massage boeken of een klankschalen lig concert bijwonen. Er is op Savita een fijne bibliotheek waar je kunt zitten. 

 

Ervaring van een deelnemer aan de cursus:

“Ik had van tevoren mij de rijkdom van het weekend programma niet kunnen voorstellen. Wat een ervaring! Ik ben helemaal weer opgeladen thuisgekomen. De intensieve sessie op zaterdagmiddag zal ik mijn hele leven niet vergeten. Een highlight in mijn bestaan. De gevorderde techniek heb ik thuis helemaal geïntegreerd in mijn meditatie beoefening, het voelt heel natuurlijk. Afgelopen dagen kwamen er regelmatig nieuwe inzichten bij mij naar boven, dat heeft echt te maken met het volgen van het weekend. Ik kom terug“

Vervoer:

Vanuit Arnhem, Amsterdam en Utrecht vertrekt de flixbus, www.flixbus.nl ,die je dicht bij een cursuscentrum Savita afzet, vanaf daar kan je opgehaald worden.  Ga je met eigen vervoer en wil je iemand een lift geven, stuur ons dan een mail, dan kunnen we dat eventueel regelen.

water-boeddha.jpg