Aanbod retraites 2019

 

Soms moet je je huis even verlaten om weer thuis te komen...........

Bezinnen op zingeving

Er worden elk jaar een aantal eigentijdse meditatie relax retraites georganiseerd o.l.v. Hilda Postema: recover retreats, de retraite waarvan je herboren weer thuis komt.

Je kunt je nog inschrijven voor de retraite tussen Kerst en Oud en Nieuw, zie onderaan deze pagina.

Door weer in verbinding te komen met diepe ontspanning, stilte, diepere lagen van Bewustzijn, hoe je het maar wilt benoemen, ontstaat er vaak vanuit zichzelf een gevoel van bezinning. Zingeving in ons bestaan is van belang voor ons welbevinden. Zingeving hoeft echter niet altijd te betekenen dat we ons leven anders in moeten gaan vullen. Het ervaren van zingeving heeft ook te maken hoe gelukkig we zijn. Dat heeft niet altijd te maken met wat we doen. Op momenten van geluk vragen we ons niet af of ons leven wel zin heeft. De ervaring leert, dat we tijdens diepe meditaties spontane geluksgevoelens kunnen ervaren. Als we met onze aandacht naar binnen keren kunnen we in contact komen met een laag in onszelf, waar meer ruimte, acceptatie, mededogen en ook geluksgevoelens aanwezig zijn. Dit mee nemen in het dagelijkse leven is een groot geschenk.

Deze retraites staan open voor iedereen, die bekend is met een vorm van stilte meditatie. In een relaxte sfeer komen mensen van verschillende achtergronden bijeen. Het samen mediteren verbindt, verschillen vallen weg. 

De retraites vinden plaats  op Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad, in combinatie met landelijk gelegen B&B Doors. [eigen kamer met badkamer]

Een mooi, veelzijdig programma in ontspannen sfeer. Je wordt uitgenodigd naar binnen te keren.

Hilda Postema is reeds veertig jaar lang full time actief als meditatie leraar. Daarnaast heeft zij diverse opleidingen gevolgd die haar vak gebied hebben verdiept. Tijdens de eigentijdse meditatie retraites te Lelystad worden de volgende onderdelen aangeboden:

* Begeleide meditaties met klankschalen

* Prana yoga, een vorm van yoga waar pranayama’s, yogische ademhalingsoefeningen, worden beoefend 

* Stilte meditaties waarbij je comfortabel zit

* Detox/wellness onderdelen, zoals ayur vedische massages, klankschalen massages, nier of lever pakkingen.

* Klankschalen ligconcert

* Het delen van inzichten uit de non-dualistische traditie.

Door de opbouw van de sessies ontstaat er een diepe ontspanning waarin diepgaand herstel kan plaats vinden.

Tijdens de sessies zit je comfortabel, op een manier die jij zelf prettig vind. Ook bij de liggende sessies wordt voor zoveel mogelijk comfort gezorgd.

Het verblijf is op basis van een één persoon kamer, [tenzij je liever op tweepersoonskamer wilt] met eigen badkamer en toilet.

 

 

 cursus ruimte Centrum Meditatieve Ontspanning

 

Indeling van de dag:

De bijeenkomsten vinden plaats op het Centrum Meditatieve Ontspanning.

Overnachten en ontbijt in het landelijk gelegen gastenverblijf Doors, te Lelystad.

Meestal beginnen de retraites op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur ben je welkom op ons centrum. Om 15.00 uur begint het meditatie programma. Na het avondmaal wordt je naar het gastenverblijf begeleid. Eventueel is er een mogelijkheid voor een massage in de avonduren, bij een erkende masseur. Haar praktijk ligt vlak bij ons centrum.

De volgende dag:

In de ochtend wordt, na het ontbijt, rond 0.9.30 begonnen met een gezamenlijke sessie. De verschillende onderdelen zoals hierboven genoemd, komen aan bod. De ochtend sessie duurt tot ongeveer 13.00 uur, schrik daar niet van, deelnemers geven aan dat de tijd voorbij vliegt. Bij sommige onderdelen zit je, en bij andere onderdelen lig je. Altijd zo comfortabel mogelijk. Zitten in gemakkelijke stoelen, liggen op comfortabele matrassen, dekens, kussens, alles is aanwezig om jouw ook fysiek te laten ontspannen.

yogaleraar willem hellbreker  Bij sommige retraites wordt er een relax yoga sessie gegeven door Willem Hellbreker.

 

In de middag, na een uitgebreide vegetarische lunch, is er gelegenheid om te wandelen, even te lezen of te mijmeren. 

Ergens in  de middag, rond 14.30 uur, is er weer een gezamenlijke sessie, met meditatie, detox onderdelen, begeleide meditaties met klankschalen....... Alle programma onderdelen worden deskundig door Hilda begeleid. Transformatie van energie. Bijzonder. Verdieping. Herstel.

De avond maaltijd is rond 18.30 uur. In de avonduren is er gelegenheid voor een massage, [apart bij te boeken] en heb je tijd voor jezelf bij het gastenverblijf Doors.

Er is alle ruimte om jezelf te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je specifieke denkbeelden op het gebied van spiritualiteit gaat aan nemen. Er wordt niet getracht je ergens van te overtuigen. Ruimte. In eenvoudige oprechtheid jezelf zijn.

Aantal deelnemers: maximaal 8, minimaal 5.

Aanmelden

 

doors overnachten bij Doors

 

 

 

brandende kaarsen

* Speciale meditatie-relax retraite Recover Retreat tussen kerst en oud en nieuw:

Aanvang vrijdag 27 december 14.00 uur t/m maandag 30 december 14.00 uur. 

Locatie: Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad, verblijf bij B&B Doors. Met eigen badkamer.

Bijdrage: €595 op basis van een éénpersoonskamer, alle inclusieve. €570 op basis van een tweepersoonskamer. 

Inclusief Detox sessie. Extra: Ontspanning massages tegen aantrekkelijke prijs.

 

water-boeddha.jpg