Aanbod retraites 2018/2019

 

Soms moet je je huis even verlaten om weer thuis te komen...........

Bezinnen op zingeving

Er worden elk jaar een aantal eigentijdse meditatie relax retraites georganiseerd o.l.v. Hilda Postema: recover retreats, de retraite waarvan je herboren weer thuis komt.

Door weer in verbinding te komen met diepe ontspanning, stilte, diepere lagen van Bewustzijn, hoe je het maar wilt benoemen, ontstaat er vaak vanuit zichzelf een gevoel van bezinning. Zingeving in ons bestaan is van belang voor ons welbevinden. Zingeving hoeft echter niet altijd te betekenen dat we ons leven anders in moeten gaan vullen. Het ervaren van zingeving heeft ook te maken hoe gelukkig we zijn. Op momenten van geluk vragen we ons niet af of ons leven wel zin heeft. De ervaring leert, dat we tijdens diepe meditaties spontane geluksgevoelens kunnen ervaren. Als we met onze aandacht naar binnen keren kunnen we in contact komen met een laag in onszelf, waar meer ruimte, acceptatie, mededogen en ook geluksgevoelens aanwezig zijn. Dit mee nemen in het dagelijkse leven is een groot geschenk.

Deze retraites staan open voor iedereen, die bekend is met een vorm van stilte meditatie. In een relaxte sfeer komen mensen van verschillende achtergronden bijeen. Het samen mediteren verbindt, verschillen vallen weg. 

De retraites vinden plaats  op Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad, en één keer per jaar in Frankrijk, op ECOlonie, Lage Vogezen.

Een mooi, veelzijdig programma in ontspannen sfeer. Je wordt uitgenodigd naar binnen te keren.

Hilda Postema is reeds veertig jaar lang full time actief als meditatie leraar. Daarnaast heeft zij diverse opleidingen gevolgd die haar vak gebied hebben verdiept. Tijdens de eigentijdse meditatie retraites te Lelystad worden de volgende onderdelen aangeboden:

* Begeleide meditaties met klankschalen

* Prana yoga, een vorm van yoga waar pranayama’s, yogische ademhalingsoefeningen, worden beoefend 

* Stilte meditaties waarbij je comfortabel zit

* Detox/wellness onderdelen, zoals ayur vedische massages, klankschalen massages, nier of lever pakkingen.

* Het delen van inzichten uit de non-dualistische traditie.

Door de opbouw van de sessies ontstaat er een diepe ontspanning waarin diepgaand herstel kan plaats vinden.

Tijdens de sessies zit je comfortabel, op een manier die jij zelf prettig vind. Ook bij de liggende sessies wordt voor zoveel mogelijk comfort gezorgd.

Het verblijf is op basis van een één persoon kamer, [tenzij je liever op tweepersoonskamer wilt] met eigen badkamer en toilet.

Bijdrage: cursus en verblijf: €375

 

 cursus ruimte Centrum Meditatieve Ontspanning

 

Indeling van de dag:

De bijeenkomsten vinden plaats op het Centrum Meditatieve Ontspanning.

Overnachten en ontbijt in het landelijk gelegen gastenverblijf Doors, te Lelystad.

In de ochtend wordt, na het ontbijt, rond 0.9.30 begonnen met een gezamenlijke sessie. De verschillende onderdelen zoals hierboven genoemd, komen aan bod. De ochtend sessie duurt tot ongeveer 13.00 uur, schrik daar niet van, deelnemers geven aan dat de tijd voorbij vliegt. Bij sommige onderdelen zit je, en bij andere onderdelen lig je. Altijd zo comfortabel mogelijk. Zitten in gemakkelijke stoelen, liggen op comfortabele matrassen, dekens, kussens, alles is aanwezig om jouw ook fysiek te laten ontspannen.

In de middag, na een uitgebreide vegetarische lunch, is er gelegenheid om te wandelen, even te lezen of te mijmeren. 

Ergens in  de middag, rond 14.30 uur, is er weer een gezamenlijke sessie, met meditatie, detox onderdelen, begeleide meditaties met klankschalen....... Alle programma onderdelen worden deskundig door Hilda begeleid. Transformatie van energie. Bijzonder. Verdieping. Herstel.

De avond maaltijd is rond 18.30 uur. In de avonduren is er gelegenheid voor een massage, [apart bij te boeken] en heb je tijd voor jezelf bij het gasten verblijf Doors.

Er is alle ruimte om jezelf te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je specifieke denkbeelden op het gebied van spiritualiteit gaat aan nemen. Er wordt niet getracht je ergens van te overtuigen. Ruimte. In eenvoudige oprechtheid jezelf zijn.

Aantal deelnemers: maximaal 8, minimaal 4.

Aanmelden

 

doors overnachten bij Doors

 

 

Meditatie- relax retraite Recover Retreat  2019:

* vrijdag 18 oktober aanvang 15.00 uur t/m zondag 20 oktober 14.00 uur.

* vrijdag 6 december aanvang 15.00 uur t/m zondag 8 december 14.00 uur.

Locatie: Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad, verblijf bij B&B Doors. Met eigen badkamer.

Bijdrage: €375 op basis van een éénpersoonskamer, all inclusieve. €350 op basis van een twee persoonskamer.

Inclusief Detox sessie.  Extra Ontspanning massages tegen aantrekkelijke prijs.

* Speciale meditatie-relax retraite Recover Retreat tussen kerst en oud en nieuw:

Aanvang vrijdag 27 december 15.00 uur t/m maandag 30 december 14.00 uur. 

Bijdrage: €595

 

* Eigentijdse, meditatieve relax week in Frankrijk,  aankomst dag zaterdag 27 juli, aanvang zondag 28 juli, eindigt vrijdag 2 augustus 2019

Bijdrage programma €285, zonder verblijfkosten. Je maakt zelf de keuze hoe je wilt verblijven, op ECOlonie zijn verschillende mogelijkheden. Zie www.ecolonie.org

Informeer bij ons naar het volledige programma.