Aanbod retraites 2021

 

Soms moet je je huis even verlaten om weer thuis te komen...........

Bezinnen op zingeving

Er worden elk jaar een aantal eigentijdse meditatie relax retraites georganiseerd o.l.v. Hilda Postema: recover retreats, de retraite waarvan je herboren weer thuis komt. Dit jaar van 22 oktober- 27 oktober, op Cursus Centrum Savita, Winterberg, Duitsland.

Door weer in verbinding te komen met diepe ontspanning, stilte, diepere lagen van Bewustzijn, hoe je het maar wilt benoemen, ontstaat er vaak vanuit zichzelf een gevoel van bezinning. Zingeving in ons bestaan is van belang voor ons welbevinden. Zingeving hoeft echter niet altijd te betekenen dat we ons leven anders in moeten gaan vullen. Het ervaren van zingeving heeft ook te maken hoe gelukkig we zijn. Dat heeft niet altijd te maken met wat we doen. Op momenten van geluk vragen we ons niet af of ons leven wel zin heeft. De ervaring leert, dat we tijdens diepe meditaties spontane geluksgevoelens kunnen ervaren. Als we met onze aandacht naar binnen keren kunnen we in contact komen met een laag in onszelf, waar meer ruimte, acceptatie, mededogen en ook geluksgevoelens aanwezig zijn. Dit mee nemen in het dagelijkse leven is een groot geschenk.

Deze retraites staan open voor iedereen, die bekend is met een vorm van stilte meditatie. In een relaxte sfeer komen mensen van verschillende achtergronden bijeen. Het samen mediteren verbindt, verschillen vallen weg. 

De retraites vinden komend jaar plaats in het Hotel/Cursuscentrum Savita, Winterberg, Duitsland. Er is een retraite gepland van aankomstvrijdag 22 oktober - vertrek woensdag 27 oktober.

Een mooi, veelzijdig programma in ontspannen sfeer. Je wordt uitgenodigd naar binnen te keren.

Hilda Postema is reeds veertig jaar lang full time actief als meditatie leraar. Daarnaast heeft zij diverse opleidingen gevolgd die haar vak gebied hebben verdiept. Tijdens de eigentijdse meditatie retraites te Lelystad worden de volgende onderdelen aangeboden:

* Begeleide meditaties met klankschalen

* Prana yoga, een vorm van yoga waar pranayama’s, yogische ademhalingsoefeningen, worden beoefend 

* Stilte meditaties waarbij je comfortabel zit

* Detox/wellness onderdelen, zoals ayur vedische massages, klankschalen massages, nier of lever pakkingen.

* Yoga lessen onder leiding van yogaleraar Gosse Hoekstra

* Klankschalen ligconcert

* Het delen van inzichten uit de non-dualistische traditie.

Door de opbouw van de sessies ontstaat er een diepe ontspanning waarin diepgaand herstel kan plaats vinden.

Tijdens de sessies zit je comfortabel, op een manier die jij zelf prettig vind. Ook bij de liggende sessies wordt voor zoveel mogelijk comfort gezorgd.

Het verblijf is op basis van een één persoon kamer, [tenzij je liever op tweepersoonskamer wilt] met eigen badkamer en toilet.

 

 

Cursus centrum Savita, www.savita.nl

 

Indeling van de dag:

De bijeenkomsten vinden plaats in het cursus centrum Savita. Het programma voor dit jaar, in oktober, wordt gegeven door Hilda Postema en yogaleraar Gosse Hoekstra.

Programma in grote lijnen:

In de ochtend wordt, na het ontbijt, rond 0.9.30 begonnen met een gezamenlijke sessie. De verschillende onderdelen zoals hierboven genoemd, komen aan bod. De ochtend sessie duurt tot ongeveer 13.00 uur, schrik daar niet van, deelnemers geven aan dat de tijd voorbij vliegt. Bij sommige onderdelen zit je, en bij andere onderdelen lig je. Altijd zo comfortabel mogelijk. Zitten in gemakkelijke stoelen, liggen op comfortabele matrassen, dekens, kussens, alles is aanwezig om jouw ook fysiek te laten ontspannen. In de middag, na een uitgebreide vegetarische lunch, is er gelegenheid om te wandelen, even te lezen of te mijmeren. 

Ergens in  de middag, rond 14.30 uur, is er weer een gezamenlijke sessie, met meditatie, detox onderdelen, begeleide meditaties met klankschalen....... Alle programma onderdelen worden deskundig door Hilda begeleid. Transformatie van energie. Bijzonder. Verdieping. Herstel.

De avond maaltijd is rond 18.30 uur. In de avonduren is er gelegenheid voor een massage, [apart bij te boeken] of is er een gezamenlijk programma. 

Er is alle ruimte om jezelf te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je specifieke denkbeelden op het gebied van spiritualiteit gaat aan nemen. Er wordt niet getracht je ergens van te overtuigen. Ruimte. In eenvoudige oprechtheid jezelf zijn.

Aantal deelnemers: minimaal 6.

Datum 2021: start vrijdag 22 oktober 16.00 uur. Aankomst vanaf 14.00 uur. Eindigt woensdag 27 oktober na het ontbijt.  Er kan gezamenlijk vervoer geregeld worden, ook is er een hele goede bus verbinding vanuit Utrecht, Amsterdam of Arnhem, zie www.flixbus.nl 

All-in bijdrage: €795

 

Aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

water-boeddha.jpg